fbpx
trarendeitrues

Ar-Dez Sniper ile Güvende Kalın

Yaşadığımız Covid-19 salgını beş veya altı yüz yıl önce gerçekleşmiş olsaydı, tarih kitaplarında kara veba gibi olaylardan biri olarak okuyor olurduk. Ancak bugün, enfeksiyonun yayılmasına karşı savaşacak araçlarımız var. Maskelerimiz, kişisel koruyucu ekipmanlarımız ve dezenfektanlarımız var. Dezenfektanların hepsi aynı değildir ve bazıları oldukça aşındırıcıdır. Kullanım sonrasında geride evcil hayvanlar ve insanlar için zehirli kalıntılar bırakır. Bu tür aşındırıcı ürünler, tüm yüzeylere uygulama imkânlarını sınırlar. Dezenfektan ürünlerin nasıl ve nerede uygulanacağını anlamak, evinizde ve işyerinizde hangi ürünleri kullanmak istediğinizi değerlendirmenize yardımcı olabilir. Covid-19, yaygın grip, Canine Parvovirus veya bakteriyel enfeksiyonlar fark etmeksizin iş ve yaşam alanlarımızı güvende tutmak için Ar-Dez Sniper’ı “her yere spreyleyerek” kullanabilirsiniz.

Şu anda CDC / EPA "N" listesinde tüketicilerin ve profesyonellerin SARS-CoV-2'ye (COVID-19) karşı kullanabilecekleri 400'den fazla dezenfektan ürün bulunuyor. N listesindeki ürünlerin çoğu aşağıdaki aktif maddelerden bazılarını içeriyor:

1. Çamaşır suyu (sodyum hipoklorit)

2. Yüksek konsantrasyonda Kuaterner Amonyum
 
3. Alkol
 
4. Hidrojen Peroksit
 
Dezenfektanım gerçekten işe yarıyor mu?
 
N listesindeki TÜM ürünler kapsamlı bir şekilde test edilmiştir, EPA tescillidir ve bu nedenle çok çeşitli bakteri ve virüslerin yayılmasına karşı etkilidir. Ancak aşındırıcı kimyasal özellikleri nedeniyle pek çok alanda kullanılamaz. Bu özelliklerden bazıları şunlardır:
 
1. Yüzeyler için aşındırıcıdır (ve bu nedenle uygun "bekleme süresinden" sonra silinmesi gerekir).
 
2. Çok yanıcıdır.
 
3. Evcil hayvanlar ve insanlar için son derece zehirlidir (ve yine uygun "bekleme süresinden" sonra silinmesi gerekir).
 
4. Geride burun ve akciğer dokularını yoğun oranda tahriş eden duman bırakır.
 
Özetle, bu ürünlerden bazıları sadece siz ve aileniz için değil, uygulandıkları yüzeyler için de tehlikeli olabilir. Bu son derece aşındırıcı ve zehirli ürünleri kullanmanın yaratabileceği tehlikelerden ötürü, kullanım alanları da sınırlı kalır.
 
En Yaygın ve Aslında En Az Etkili Bir Uygulama Yöntemi
 
Sadece kapı kolları, ışık düğmeleri vb. Gibi “Sık temas edilen” yüzeyleri spreylemek oldukça yaygın bir yöntem. Dezenfektanınızı zehirli ve zararlı içeriğinden ötürü sınırlı bir alana püskürtmeniz, özellikle sık temas olan alanlarda etkili bir korumayı da engeller. Özellikle bulaşının yayılmasını durdurmada etkili olmaz, bu nedenle, "çapraz bulaşma" oranı (bulaşıcı ajanın veya maddenin bir kişiden veya bölgeden diğerine aktarılması) yüksek olur. Aşındırıcı dezenfektanların kısıtlı kullanımı sonucu ne yazık ki yüzeylerin sadece %20 ile %30'u dezenfekte edilmektedir.
 
“Sadece sık temas edilen bölgelerin” dezenfekte edilmesi yöntemi, birçok dezenfektan yüzeyleri aşındırdığı için önerilen ve aslında sizi yeterince korumayan bir yöntemdir. Hatta, piyasadaki pek çok ürün “2 dakikada öldürme” iddiasını sunarken, içeriklerinde sağlığınıza zarar vermenin yanı sıra, tüm yüzeyleri muazzam derecede aşındırabilecek maddeler bulunmaktadır. Bu tip aşındırıcı bir dezenfektan kullanırken, 5 veya 10 dakika sonra söz konusu alanı silmeli ve havalandırmalısınız. Aksi takdirde, mobilyanızda, ekipmanınızda vs. korozyon hasarı ile karşılaşabilirsiniz. Oldukça aşındırıcı dezenfektanlarla, ekipmanınızı ve kendinizi, çalışanlarınızı, ailelerinizi korumak için daha sonra bu yüzeyleri ve yaşam alanlarını silmek, kurulamak, havalandırmak hem zaman hem de maliyet açısından kayıplara neden olacaktır. Bunlar, sağlığınız üzerindeki zararlı etkileri nedeniyle uzak durmamız gereken “zehirli kalıntılardır”.
 
Daha iyi bir yol
 
Bulaşmanın yayılmasını önlemenin daha iyi bir yolu, dezenfektanınızı tüm yüzeylere püskürtmektir. İşte Ar-Dez Sniper dezenfektanın farkı da burada ortaya çıkar. Aşındırıcı değildir, bu nedenle evcil hayvanlar, insanlar ve iç mekanlarda kullanım için idealdir. EPA, TÜM dezenfektanları zehirlilik açısından “cilde, gözlere, akciğerlere ve yutulduğu takdirde” olmak üzere dört alanda derecelendirir. Ar-Dez Sniper, EPA'nın en düşük toksisite derecesinde yer alır. Cildinize temas ettiği takdirde size zarar vermez. Soluduğunuzda akciğer veya burun zarı dokularınıza zarar vermez veya tahriş etmez. Akut yutma durumlarında dahi zarar verici etki görülmemiştir. Mikroorganizmalar için öldürücü olmasına rağmen, Ar-Dez Sniper, tüm yaşam alanları için güvenle kullanılabilir. “Her yere güvenle püskürterek” mikrop ve virüsleri gözden kaçırmamış olursunuz.
 
Ar-Dez Sniper’ı uygulamak kolay ve etki alanı geniş
 
Ar-Dez Sniper aşındırıcı olmadığından kolaylıkla uygulanabilir. Tek yapmanız gereken “püskürtmek”, gerisini Ar-Dez Sniper sizin için halleder! İşte bu kadar kolay. Aşındırıcı olmadığı için her yüzeye püskürtebilirsiniz. Sonrasında kurulama, durulama veya havalandırma ile uğraşmanıza gerek yok!
 
İster sisleme cihazı ile kullanın, ister sprey başlıkla
 
Elektrikli bir “sisleme cihazı” damlacık boyutu ile püskürten ve dezenfektanın yoğun olarak yayılmasını sağlayan bir makinedir. Sisleme cihazları sayesinde tüm yüzeyleri ince bir dezenfektan tabakası ile kaplamış olursunuz. Ar-Dez Sniper aşındırıcı değildir. Bu nedenle sisleme yöntemi ile dezenfekte ederken elektronik, klavye, kumaş gibi tüm alanlara rahatlıkla püskürtebilirsiniz. Hızlı ve etkilidir. Sisleme cihazları herhangi bir  yüzeyi gözden kaçırmadan tüm tesisinizi veya evinizi dezenfekte etmenizi sağlar. Özellikle düzenli dezenfeksiyon uygulamalarında kurulama, durulama ve havalandırma gerektirmeyen Ar-Dez Sniper ve sisleme cihazları sizi ve sevdiklerinizi güvenle koruyacaktır.
 
Aracınızı, evinizi, market alışverişi sonrası torbalarınızı, telefon ekranınızı veya koltuklarınız gibi yüksek temas yüzeylerini dezenfekte etmek istediğinizde rahatlıkla Ar-Dez Sniper dezenfektanın sprey başlığından yararlanabilirsiniz. Sprey başlıklar, evinize gelen bir misafirin oturduğu yeri, dışarıdan geldiğinizde giysi ve çantalarınızı “dezenfekte etmeniz” için uygundur. Aynı zamanda yanınızda Ar-Dez Sniper’ın 150 ml şişelerini yanınızda taşıyabilir, dışarıdayken de ellerinize ve temas alanlarına sıkarak güvende kalabilirsiniz.




© 2020 AR-DEZ SNIPER | Web TasarımE2