fbpx
trarendeitrues

Ar-Dez Sniper ve Hidrojen Peroksit

Hidrojen peroksit nedir?

Hidrojen peroksit, güçlü bir oksitleyicidir. Çeşitli maddelerle reaksiyona girer. Bu nedenle nakliyesi için güvenlik önlemi olarak seyreltilir. Ancak hidrojen peroksit dezenfeksiyonu için yüksek konsantrasyonlar gereklidir. Hidrojen peroksit yavaş yavaş su ve oksijene ayrışır.
 
Hidrojen peroksite maruz kalma, nemin veya buharının solunması, gıda ile alımı ve cilt veya göz teması yoluyla gerçekleşebilir. Hidrojen peroksit gözleri, cildi ve mukoza zarlarını tahriş eder. Gözlerin % 5 veya daha fazla hidrojen peroksit konsantrasyonuna maruz kalması, kalıcı göz hasarına neden olabilir. Amerikan Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı'nda (IARC) laboratuvar hayvanları ile yapılan testler, hidrojen peroksidin hayvanlar için kanserojen olabileceğini gösteriyor.
 
Bakterilerle yapılan laboratuvar testleri, hidrojen peroksitin mutajenik olduğunu göstermektedir; yani DNA'yı değiştirerek zarar veribilir. İnsanlar hidrojen peroksiti soluduğunda akciğerde tahrişe neden olur. Cildin maruz kalması ise ağrılı kabarcıklara, yanıklara ve cilt beyazlamasına neden olur. Hidrojen peroksite maruz kalmaya ekstra duyarlı olan organlar, akciğerler, bağırsaklar, timus, karaciğer ve böbreklerdir. Kronik maruz kalmanın ise insanlar üzerindeki etkileri bilinmemektedir.
 
Klor Dioksit nedir?
 
Farklı dezenfektanların oksidasyon gücü ve oksidasyon kapasitesi karşılaştırıldığında, klor dioksitin düşük konsantrasyonlarda etkili olduğu sonucuna ulaşılabilir. Aktif bir artık dezenfektan elde etmek için daha az miktarda klor dioksit yeterli olacaktır. Klor dioksit oksidasyon yoluyla dezenfekte eder. Moleküler serbest radikal olan tek biyosittir.
 
Bakteri hücrelerindeki organik yapıdaki maddeler, klor dioksit ile reaksiyona girerek birkaç hücresel işlemin kesintiye uğramasına neden olur. Klor dioksit, hücredeki amino asitler ve RNA ile doğrudan reaksiyona girer. Bakteriler yok edildiğinde, hücre duvarına klor dioksit girer. Virüsler farklı bir şekilde ortadan kaldırılır; klor dioksit, proteinlerin hidrolizinden amino asitlere kadar olan suda çözünür bir madde olan pepton ile reaksiyona girer. Klor dioksit, protein oluşumunu önleyerek virüsleri öldürür ve virüslere karşı klor veya ozona göre daha etkilidir. Klor dioksit, klordan daha etkili bir dezenfektandır ve mikroorganizmaları öldürmek için gereken konsantrasyonun çok daha düşük olmasına neden olur. Gerekli temas süresi de çok düşüktür.
 
Ar-Dez Sniper inhalasyon, göz teması ve cilt temasında zararsızdır, diğer dezenfektanlara göre aşındırıcı değildir. Sisleme cihazları ile kullanılabilir. Ar-Dez Sniper hızlı etkisi sayesinde sisleme cihazı ile tüm alanları kısa sürede dezenfekte edecektir.
 
Ar-Dez Sniper Dezenfeksiyon Teknolojisi, aşındırıcı ve yanıcı özellikleri ile sağlık açısından tehlike oluşturabilen Hidrojen Peroksit gibi diğer kimyasal dezenfektanlarda görülen aşındırıcı yan etkilerin hiçbiri olmadan, ClO2'nin güçlü dezenfekte etme özelliklerinden yararlanarak benzersiz bir Klor Dioksit formülasyonu sağlar. Oysa Hidrojen peroksit gibi dezenfektanlar gözlere temas ettiğinde veya solunduğunda ciddi hasarlara yol açabilir, uygulama sonrasında geride güçlü ve rahatsız edici bir koku bırakır.
 
Ar-Dez Sniper bu ve benzeri pek çok özelliği ile diğer sıradan dezenfektanlarla karşılaştırıldığında çok yönlülüğü ve toksik olmayışı ile ön plana çıkar. Bu özelliklerinden bazıları şunlardır:
  • Çok yönlü, etkili, kolay dezenfeksiyon uygulaması
  • Tüm yüzeylere uygulanabilirlik
  • Kötü kokuları giderme
  • VOC eliminasyonu
  • Sağlığa zararsız, güvenli ürün
  • Güçlü kimyasallar veya kokular içermez
  • Hidrojen peroksit gözleri yakabilir, solunması tehlikelidir, geride rahatsız edici bir koku bırakır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 





© 2020 AR-DEZ SNIPER

Web Tasarım
E2 Fijital