fbpx
trarendeitrues

Koronavirüs (Covid-19) Korkmadan Nasıl Hazırlanmalıyız?

Dünyayı endişelendiren ölümcül hastalık Koronavirüs’in belki de ilk günlerinde böyle sonuçlar doğurabileceği pek de tahmin edilmemişti. Peki, Koronavirüs’ün yaygın bir gripten farkı ne? Biz bu yazıları yazarken, hastalık ne yazık ki dünyaya yayılmaya devam ediyor. ABD'de ve tüm dünyada bildirilen rakamlar her geçen gün gözümüzü daha çok korkutuyor. İlk başlarda koronavirüs ile influenza riski neredeyse aynıyken, durum artık değişiyor. 

Peki, endişelenmeli miyiz? Ya da korkmalı mı? Hayır. Dikkatli, uyanık ve hazırlıklı olmalıyız. Bu yeni koronavirüsün yanı sıra influenza ile teması önlemek için elimizden gelen her şeyi öğrenmeli ve yapmalıyız.

Ellerinizi Yıkayın

Ellerinizi sık sık yıkayın. Evinize adım atar atmaz. Ofisinize adım atar atmaz, ellerinizi yıkayın. Evinizde ya da dışarıda herhangi bir yerde yemek yemeden önce ellerinizi yıkayın. Daha da önemlisi çocuklarınıza aynısını yapmalarını öğretin.

Ellerinizi sabunla en az 20 saniye boyunca yıkayın. Peki, bu ne kadar sürmeli? Size ellerinizi yıkarken kendi kendinize 2 kez “Mutlu Yıllar” şarkısını söylemenizi önerebiliriz. Ellerinizi yıkamanız mümkün olmadığında en az % 60 alkol içeren bir solüsyon kullanmanız da işe yarayacaktır.

Dokunmayın!

Ellerinizi yıkamadan gözlerinize, burnunuza ve özellikler ağzınıza dokunmaktan kaçının. Ellerinizi en son yıkamanız sonrasında nerelere ya da kime dokunduğunuzu hatırlamayabilirsiniz, ancak virus ellerinize geçmeyi unutmayacaktır.

Hasta olan veya hastalık riski taşıyan insanlardan uzak durum. Evinizden dışarı çıkmak zorunda kaldığınızda sosyal mesafeyi koruyun. Özellikle virüsü taşıma riski yüksek olan çocuklarınızı olabildiğince ev ortamının dışına çıkarmayın.

Kapatın!

Hapşırdığınız veya öksürdüğünüz takdirde ağzınızı bir mendil ile kapatın ve daha sonra bu mendili çöpe atın. Elinizde hali hazırda bir mendil yoksa dirseğinizin içine ya da kolunuzun içine doğru hapşırın. Giysilerinizi dezenfekte etmek ve sıklıkla değiştirmek de önemli bir kontrol mekanizması olacaktır.

Temizlik ve Dezenfeksiyon

Evinizde, ofisinizde, arabanızda… Sizin ve ailenizin en çok zaman geçirdiği yaşam alanlarını, söz konusu alanlardaki objeleri temizlemeniz ve dezenfekte etmeniz özellikle salgın sürecinde hayati önem taşır. Hele ki yüzeyler! En büyük tehlike farkında olmadan dokunduğumuz o yüzeylerde gizli!

Neden Ar-Dez Sniper?

Çünkü Ar-Dez Sniper Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı, klor dioksit bazlı ve zehir içermeyen bir üründür. Size ya da evinizdeki canlılara zarar vermez. Örneğin mutfağınızdaki kesme tahtasını veya tezgahınızı durulamak zorunda kalmaksızın spreyleme yöntemi ile dezenfekte edebilirsiniz.

Yaşam alanlarınızı sisleme yöntemi ile dezenfekte edebilir, günlük kullanıma uygun 1 litrelik ve 5 litrelik Ar-Dez Sniper şişeleri evinizde, ofisinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. 150 ml şişelerimiz ise gün boyunca çantanızda ve arabanızda rahatlıkla taşımanız, ellerinize ve dokunduğunuz yüzeylere sıkarak dezenfekte olmanızı sağlamak için tasarlanmıştır.

Ar-Dez Sniper kokusuzdur. H1N1, SARS, MRSA ve Koronavirüs ailesi de dahil olmak üzere sayısız bakteri, virüs, mantar, spor ve küf ile temas ettikten maksimum 10 dakika sonra onları öldürür, ancak potansiyelinin bir kısmını gelecek olası tehlikelere karşı saklamayı da ihmal etmez.

Nasıl Kullanacaksınız?

Tek yapmanız gereken Ar-Dez Sniper'ı sıkmak. Durulamanız gerekmez. En az 10 dakika bekleyerek kurumaya bırakmanız yeterlidir.

Arabanızın içine sıkabilirsiniz. Özellikle kapı kolları en çok dokunduğumuz ve risk taşıyan yerlerdir. Ev ve ofisinizdeki tüm zeminler için kullanılabilir. Çantanızda taşıyabileceğiniz 150 ml’lik Ar-Dez Sniper ile dışarıdayken kullanmak zorunda kalacağınız alanları da rahatlıkla dezenfekte edebilirsiniz.





© 2020 AR-DEZ SNIPER | Web TasarımE2