fbpx
trarendeitrues

Evinizdeki mikroplar en çok nereye saklanıyor?

Yeni temizlenmiş evinizi şöyle doyasıya baktığınızdaki o memnuniyet duygusu gibisi yoktur. Ancak hepimiz biliyoruz ki, bir yüzeyin temiz görünmesi, gerçekten temiz olduğu anlamına gelmez, çünkü hastalığa neden olabilecek mikroplar her yerdedir. Salmonella, E. Coli, canine parvovirus veya İnfluenza gibi bazı mikroplar evde, iş yerlerinde ve okullarda çevremizdeki sert yüzeylerde kalabilirler. Hatta bazıları bu yüzeylerde bir yıl veya daha uzun süre yaşayabilir. Belki de bir asırdan fazla bir zamandır bize sağlıklı ve mikropsuz kalmamız için yaşadığımız mekânları temiz tutmamız öğretildi. Sert yüzey dezenfeksiyonu hastalıkların yayılmasını önleyebilir, ailenizin güvenli ve sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Peki, evinizde ve yaşam alanlarınızda en çok hangi alanlar risk altında?
 
En çok dokunduğumuz alanlar
 
Kapı kolları, ışık anahtarları, bilgisayar klavyeleri ve fareleri, buzdolabı kapı kolları, araba kapı kolları, telefonlar (hem masaüstü hem de cep telefonları) gibi birçok kişinin dokunma potansiyelinin yüksek olduğu alanlardır. Birçok elin temas ettiği herhangi bir yüzey mikrop yaymaya adaydır.
 
Mutfak
 
Kesme tahtası, düzenli olarak ve iyi temizlenmesi gereken bir yüzeydir. Örneğin, siz farkında olmadan kesme tahtasında kestiğiniz tavuklar, domates ve marulunuza mikropları (salmonella gibi) kolaylıkla yayabilir. Kesme tahtalarınızı düzenli olarak dezenfekte etmek, ailenizi güvende tutmak için uzun vadede çok doğru bir önlem olacaktır. Buzdolabınızın kapı kolu ve iç haznesi mikropların rahatlıkla çoğalabileceği bir başka alandır. Lavabo drenaj alanı da sık sık ıslak olmasından ötürü mikroplar için bir büyüme noktasıdır. Bu listeye musluk kollarını da ekleyebilirsiniz.
 
Banyo
 
Kulağa ne kadar çılgınca gelse de, banyonuzun mutfağınızdan daha temiz olduğunu gösteren çalışmalar var. Bunun başlıca nedenlerinden biri, pek çok evde, banyoların sık ve yoğun bir şekilde temizlenmesidir. Bu evlerde küçük çocuklar olduğunda temizlik oranı iki kat artar. Banyoda dezenfekte etmeniz gereken alanlar arasında tuvalet sifon kolu, ışık anahtarları, el havlusu, duş ve dolap kapakları ve elbette duş zemini sayılabilir.
 
Çalışma masanız
 
Kabul edelim, pek çoğumuz iş yoğunluğundan kimi zaman yemeklerimizi bilgisayarın başında, masadan kalkmadan yemek zorunda kalabiliyoruz. Bilgisayar klavyemiz çoğu zaman kırıntılarla ve tozla korkunç bir hal alabiliyor. Öte yandan ofisinizde ya da evinizdeki çalışma masanızda da dokunduğunuz pek çok obje aslında göründüğü kadar temiz olmayabilir. Başlıca dikkat etmeniz gereken bu alanların dışında mutfak tezgâhları, oyuncaklar, bebeklerin alt değiştirme masaları ve aslında çoğumuzun elinden düşürmediği kumanda aletleri en çok mikrop ve virüs barındırma potansiyeline sahip alanlardır.




© 2020 AR-DEZ SNIPER | Web TasarımE2